כיצד נוצרים כאבי גב?

כאבי גב תחתון הם מאוד נפוצים … והשאלה היא אם יש פתרון לנושא?

והתשובה שלי היא חד משמעית כן!
כאבי גב תחתון קורים הרבה יותר בימינו בגלל ישיבה ממושכת… לא כל כאבי הגב, אבל רובם. באנגלית אומרים:

Sitting is the new smoking…
ואכן ישיבה ממושכת גורמת להתקצרות של שרירי ארבעת הראשים בקדמת הירך ושריר פחות מוכר: הפסואס שהוא השריר החזק ביותר שנמצא
לפני עמוד השדרה באיזור הגב התחתון. הוא נמצא עמוק בקדמת עמוד השדרה ישיבה ממושכת מקצרת את שריר הפסואס ושריר ארבעת הראשים
בקדמת הירך וגורמת לעמוד השדרה הלומברי לנוע קדימה ולהגביר, או לפחות לנסות ולהגביר את הקימור הלומברי. כנגדו פועלים השרירים הקטנים
יותר והחלשים יותר באחרית הגב. הם חייבים לעבוד קשה כל הזמן, ומכיוון ששריר הפסואס גדול וחזק יותר… הוא תמיד מנצח… והתוצאה היא כאבי
גב ופריצות דיסקים… והחלשותם של שריר הגב האחוריים שמלווה בכאבים.

אז מה הפתרון?
ראשית אני ממליץ לאלה שעובדים שעות בישיבה… לעבור לעבודה בעמידה… זהו תהליך ארוך, במיוחד אם התרגלנו לשבת במשך שנים רבות אבל אני ממליץ על תהליך איטי והדרגתי:
1. המטרה היא להגיע לעמידה 45 דקות בכל שעה. למטרה הזאת מגיעים לאט: מתחילים בעמידה של 15 דקות ו45 דקות בישיבה ולאט לאט מוסיפים זמן עמידה. זה יכול לקחת 3 חודשים ואף יותר…
2. עם עובדים עם לאפטופ, זה יחסית קל להרימו למצב עבודה בעמידה ואפשר להרימו על קופסא, התקן מיוחד לעבודה בעמידה ניתן למצוא בקלות רבה באמאזון או עלי באבא.
3. למי שעובד עם דסקטופ, ישנן פתרונות בשולחנות עבודה שאפשר להעלות ולהוריד ידנית או חשמלית וניתן למצוא אותם בקלות באותם האתרים שהזכרתי.
זהו מסע לשנות הרגלים ישנים אך זהו מסע כדאי מאוד.

אז איך אני מטפל? מה החלק שלי בכל זה?
אני מתחיל בעבודה על שרירי ארבעת הראשים בחיפושי אחר נקודות כאובות. בד״כ כשכואב הגב התחתון בצד ימין, מקור הבעיה בירך בצד שמאל וההפך…
לאחר מכן אעבור אל שרירי האגן, שרירי הירך הפנימית (אדקטורים) ובסופו של דבר נגיע לשריר הפסואס. העבודה שלי היא במגע ותנועה. אני תמיד עובד בלחצים שכואבים כל כך טוב… שזהו מסע גילוי בפני עצמו…

ומה עם פריצות דיסק ונימולים?
אני יכול לסייע בצורה עקיפה למקרים של פריצות דיסק. בעבודתי אני מביא את מערכות הפאשיה לאיזון שמאפשר הפחתת כאב ותחילת ריפוי עצמי של הגוף את הדיסקים הללו. ישנו פתרון אחד שאין כמותו לתיקון פריצות דיסק והרגשת נימול במורד הרגל:
מיטת היפוך, בשימוש קונסרבטיבי אין כמו מיטת היפוך לתיקון פריצות דיסק. שימוש קונסרבטיבי משמעו לא לרדת בזוית חריפה כפי שעושה גברת זו שבתמונה, אלא בזוית של 25 מעלות מהאופקי. ל 3-5 דקות פעמיים עד שלוש ביום. תוך חודש אבי בגיל 75 נפטר מפריצת דיסק שגרמה לו ללכת תוך כדי גרירת רגל וגם עזרה לי להתגבר על פריצת דיסק איומה ששתקה אותי כמעט לגמרי. אני ממליץ על חברת:
https://www.gavback.co.il אני לא מקבל תגמולים מהם אך הדגם הבסיסי שלהם הוא הטוב שבשוק ובמחיר סביר.

דילוג לתוכן